Hoppa till innehåll

Vegansk jordnötsgryta

903BE555-DB30-4C87-84B4-6B85DF1E2791

Idag testade jag att göra en vegansk jordnötsgryta från Gambia som heter Domoda. Receptet kommer från Zeinas kitchen och finns här Den var faktiskt jättegod! Smakade lite söt, surt jordnötsaktigt. Det var inte för många ingredienser och inte speciellt komplicerat heller, jag skulle också påstå att det är lite av budgetmat då man får en hel gryta för ca. 100 lappen. I receptet bytte jag ut färska tomater mot krossade tomater och det funkade fin fint! Även om jag länkade till receptet ovan så skriver jag ner alla steg här då jag ändrade lite.

Ingredienser 6 portioner
250 g len och osötad jordnötssmör
100 g tomatpuré
1 paket krossade tomater
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 grönsaksbuljongtärningar
2 normalstora sötpotatisar eller en stor
Ca 4 dl vatten
Lite cayennepulver (färsk chilli eller en annan stark krydda funkar fint om man gillar hetta)
Salt & peppar
Basmatiris

Gör så här

Ta en stor kastrull. Hacka lök och pressa vitlök. Lägg i de i kastrullen och stek ett par minuter i olja. Häll i krossade tomater och rör om. Vänd i tomatpuré samt jordnötsmör. Rör om. Lägg sedan i buljongtärningar och häll i hett vatten. Rör om tills allting binder sig. Salta, peppra och häll i lite cayenne peppar. Skala och hacka sötpotatisen i mindre bitar. Lägg i de i kastrullen, rör om och låt sjuda i ca. 30-40 min tills sötpotatisen mjuknar. Smaka av. Under tiden som grytan sjuder så koka upp basmatiris.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: