Hoppa till innehåll

How I drink my coffee

Processed with VSCO with f2 preset

I try to eat as much vegan food as possible, at least what I cook. My favorite vegan milk is  from a swedish brand Oatly and their produkt IKaffe (which means ”in coffee”). It is so good because it doesn’t curdle and it is made of oats. Oats are good as a substitute at least here in Sweden because it is locally cultivated, from what it says on their website. If you want to make your own oat milk, I don’t think that it is that difficult actually, the problem is that it often curdles with coffee. So if you want to make your own oatmilk, check what ingredients you need to add, I think it has to do with acidity regulators but not totally sure.

Jag försöker att äta så mycket vegansk mat som möjligt, åtminstone det jag själv lagar. Min favorit vegansk mjölk är från ett svenskt märke som heter Oatly och deras produkt IKaffe. Det är bra substitut för vanlig mjölk eftersom den skär sig inte och är tillverkat på havre. Havre är bra som ersättare åtminstone här i Sverige eftersom havre odlas lokalt, från vad som står på deras hemsida. Om du vill göra din egen havremjölk, tror jag inte att det är så svårt faktiskt, problemet är att det ofta skär sig med kaffe. Så om du vill göra din egen havremjölk, kolla vilka ingredienser du behöver lägga till för att det inte ska skära sig, jag tror att det har att göra med surhetsreglerande medel men inte helt säker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: