Hoppa till innehåll

My vegan dairy substitutes

Processed with VSCO with f2 preset

When you are used to eat dairy and want to switch to vegan alternatives, it is not that easy to know what other alternatives you can use instead. These are the alternatives I use and are my favorites among many vegan options. I live in Sweden, so these options are the ones I can buy here in regular grocery stores, probably in other countries you can find similar alternatives.

Instead of milk, I use oat milk specially adjusted to coffee (brand Oatly, IKaffe). It has quite neutral and nutty flavour. Oat cream is perfect for soups and sauces (brand Oatly, IMat).  In smoothies I use a lot of coconut milk (brand Ica), it suits perfectly because it has a little bit of that coconut flavour that feels exotic. With coconut cream you can make vegan dulce the leche (fudge sause) and it tastes amazing! Instead of butter I use vegan butter made out of shea, coconut butter and rapeseed oil (brand Naturli). Vegan mayo you can make yourself by using aquafaba, but I just prefer to buy a jar (brand Renee Voltaire). Instead of creme cheese I use one made out of oats (brand Oalty). Lastly soooometimes I use vegan cheese, it is not my favorite product but it is ok (brand Violife).

 

När man är van vid att äta mejeriprodukter och vill byta till veganska alternativ är det inte så lätt att veta vilka andra alternativ man kan använda istället. Dessa är de alternativ jag använder och är mina favoriter bland många veganska alternativ. Jag bor i Sverige, så dessa alternativ är de jag kan köpa här i vanliga livsmedelsbutiker typ Ica eller Hemköp.

Istället för mjölk använder jag havremjölk som är speciellt anpassad till kaffe (märke Oatly, IKaffe). Den har ganska neutral och nötig smak. Havregrädde är perfekt för soppor och såser (märke Oatly, IMat). I smoothies använder jag ofta kokosmjölk (märke Ica). Med kokosgrädde kan man också göra vegansk dulce de leche (kolasås) och det smakar fantastiskt! I stället för smör använder jag vegansk smör gjord av sheasmör, kokosmör och rapsolja (varumärke Naturli). Vegansk majonäs kan man göra själv med aquafaba, men jag föredrar att köpa färdig majonäs på burk (märke Renee Voltaire). I stället för färskost använder jag färskost gjord på havre (märke Oalty). Till sist så använder jag ibland  vegansk ost, det är inte min favoritprodukt men det funkar ok (märke Violife).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: