Hoppa till innehåll

My first ramen soup with miso paste (vegan)

346607EA-FE90-4D90-AC4E-0D7370BF4BF3

I have been with one of my best friends in an Asian store yesterday and she showed me what things she normally buys and eats (she is from Malaysia). I got very good tips, yeiii! I also found a very good recipe to make vegan ramen soup. It was very delicious and little bit spicy, so here comes the recipe for about 6 portions:

You need:

 • three garlic cloves
 • 0,5 teaspoon dried ginger
 • 2 cm chilli pepper
 • 4 tablespoons dark miso paste
 • 2 medium sized onions
 • vegetable broth dices
 • one table spoon sambal oelek
 • oil
 • ramen noodles
 • sesame seeds
 • scallion
 • salt
 • shiitake mushrooms
 • enoki mushrooms

How to make it:

Put garlic, onions, sambal, miso, oil, ginger and chili into a blender and mix until smooth. When this paste is smooth take it out and put it into a big cooking pot. Now dice shiitake mushrooms and put  them into the pot as well. Turn the heat on and fry shiitake mushrooms with this paste for about 6-7 minutes. Stir from time to time.

Meanwhile cook around 1 liter of water in a kettle. When the water is cooked pour the water into the pot and add vegetable broth dices. Let cook slowly for about 5 minutes.

In a new pot, cook water for making ramen noodles. Follow the instructions on the package. Now the soup is almost done. What you need to do now is to chop scallion and also fry sesame seeds for about 5 minutes in a dry pan so they get color and more flavour.

Now put everything together by putting a portion of noodles on a soup plate, then pour the soup. After that sprinkle sesame seeds, chopped scallions and enoki mushrooms. Done! 😁✌️

 

Jag var med en av mina bästa vänner i en asiatisk butik igår och hon visade mig vilka saker hon normalt köper och äter (hon är från Malaysia). Jag fick väldigt bra tips! Jag hittade också ett mycket bra recept för vegansk ramensoppa med miso pasta. Den var väldigt god och lite kryddigt, så här kommer recept för ca 6 portioner:

Du behöver:

 • tre vitlöksklyftor
 • 0,5 tsk torkad ingefära
 • 2 cm chili peppar
 • 4 msk mörk miso pasta
 • 2 medelstora lökar
 • två grönsaksbuljongstärningar
 • en stor tesked sambal oelek
 • olja
 • ramen nudlar
 • sesamfrön
 • vårlök
 • salt
 • shiitake svamp
 • enoki svamp

Hur man gör soppan:

Lägg vitlök, lök, sambal, miso, olja, ingefära och chili i en mixer/matbredare och mixa allting tills det blir en slät konstistens. När det är klart så lägg den här blandningen i en stor kastrull. Hacka shiitake svamp och lägg de i kastrullen likaså. Slå på plattan och stek den här blandningen i ca 6-7 minuter. Rör om då och då.

Under tiden koka runt 1 liter vatten i en vattenkokare. När vattnet är kokt och svampen blir lite mjukt, så häll vatten i kastrullen och lägg i grönsaksbuljongstärningar. Låt sjuda sakta i ca 5 minuter.

I en ny kastrull koka vatten för att göra ramen nudlar. Följ instruktionerna på förpackningen. Nu är soppan nästan klar. Vad du behöver göra nu är att hacka vårlök, samt rosta sesamfrön i en torr stekpanna i ca 5 minuter så att de får färg och mer smak.

Lägg nu ihop allt genom att lägga nudlar i en skål och häll på soppa. Därefter toppa soppan med sesamfrön, hakad vårlök och enoki-svamp. Klart! 😁✌️

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: