Hoppa till innehåll

Greek pasta (vegan)

BAE21DD6-D8D0-4E84-A0ED-58DF2CE23E6D

Hi everyone! Here comes a recipe for a really simple dish, Greek pasta! I often eat dinner in bed in front of the TV. When I come home from work, I want to eat something easy to make and just relax. Oh and by the way, it is vegan (I normally eat vegan food, at least the food I cook myself, otherwise I eat vegeterain food).

Ingredients

How to make it

I chop all the veggies and marinate them a day before so they get a lot of flavor. Therefore when all veggies are chopped I put them into a bowl, I add around two/three tablespoons of oil, 2 tablespoon of garlic paste (or around 2 garlic cloves), salt and pepper. Then I put the bowl to the fridge over night. The next day I take out a big pan and add a lot of oil to fry all the veggies. I fry them on high heat untill they get colour. Meanwhile I cook pasta. When the pasta and veggies are done, I put everything in one pan. I mix everything around and add salt and pepper. On the top I add olives and vegan feta cheese. Done! 🙂

 

Hej allihopa! Här kommer ett recept för en riktigt enkel maträtt, nämligen grekisk pasta! Jag äter ofta middag i sängen framför TV: n. När jag kommer hem från jobbet vill jag äta något lätt lagat och bara slappna av. Den är också veganskt (jag äter vanligtvis vegansk mat, åtminstone maten jag lagar själv, annars äter jag vegetariskt).

Ingredienser

Hur man gör

Jag hackar alla grönsaker och marinerar dem en dag innan så de får mycket smak. Därför när alla grönsaker hackas lägger jag dem i en skål, jag lägger i omkring två / tre matskedar olja, 2 matskedar vitlökpasta (eller ca 2 vitlöksklyftor), salt och peppar. Sedan lägger jag skålen i kylskåpet över natten. Nästa dag tar jag ut en stor panna och häller i mycket olja för att steka alla grönsaker. Jag steker dem på hög värme tills de får färg. Under tiden kokar jag upp pasta. När pasta och grönsaker är färdiga lägger jag allt i en panna. Sedan blandar jag runt allt. Jag toppar med oliver och vegansk fetaost. Klart! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: