Hoppa till innehåll

Veggie or Oumph satay with peanut sauce (Vegan)

67D52647-26B1-4CE3-843F-FB50A738E2A9

I used to eat chicken satay with peanut sauce long time ago, and it was delicious. This is quite similiar recepie but with veggies or oumph instead of chicken, which makes it vegan! I looove peanut sauce! And it is quite easy to make.

Ingredients:

 • Rice
 • Oumph The Chunk (if you want to use Oumph)

Or if you want a veggie satay you can use:

 • Broccoli
 • Red bell pepper
 • Squash
 • 1 garlic clove
 • 2 table spoons of vegan butter
 • salt
 • If you choose to grill your veggies then you also need skewers

Peanut sauce:

 • 2dl smooth, unsalted peanut butter
 • 200 gram of coconut milk
 • Half an onion
 • 1 garlic clove
 • Around 1 teaspoon of sambal oelek depending on preference (you can use red curry paste as well)
 • 1 table spoon of soy sauce
 • 1 table spoon of sugar
 • 2 teaspoons of salt
 • oil

How to make it:

First cook the rice as it says on the package. Then make your peanut sauce by cutting half an onion and garlic quite roughly and putting it in a saucepan with some oil. Fry this mixture until soft. Add sambal and peanut butter. Tourn it around. Add coconut milk, sugar, soy and salt. Now use a stick blender (a regular blender works just fine as well) and mix all of this together. Simmer this blend for a couple of minutes and it is done!

Now if I would use Oumph, I would just fry it in a pan and add the peanut sauce. However if I would do a veggie satay, I would do like this:

Chop all the veggies roughly. Press garlic into a large bowl that fit all your veggies. Add garlic, butter and salt and mix it all together. Then add all the veggies into the bowl as well and mix. It is really nice if you make this step a day before so the vegetables get a lot of flavour. Now if you want to make it easy, just fry all your vegetables in a frying pan, serve with rice and peanut sauce. However if you want to grill your vegetables, wood on all the veggies on skewers and barbeque them untill done.

Jag brukade äta kyckling satay med jordnötssås för länge sedan, och det var gott. Detta är ganska liknande recept men med grönsaker eller oumph istället för kyckling, vilket gör det veganskt! Jag älskar jordnötsås! Och den här rätten är ganska lätt att göra.

Ingredienser:

 • Ris
 • Oumph The Chunk (om du vill använda Oumph)

Eller om du vill ha en grönsaks satay kan du använda:

 • Broccoli
 • Röd paprika
 • Squash
 • 1 vitlöksklyfta
 • 2 skedar vegansk smör
 • salt
 • Om du väljer att grilla dina grönsaker behöver du också spettar

Jordnötssås:

 • 2 dl len, osaltat jordnötssmör
 • 200 gram kokosmjölk
 • En halv lök
 • 1 vitlöksklyfta
 • Runt 1 tsk sambal oelek beroende på preferens (du kan också använda röd curry pasta)
 • 1 matsked sojasås
 • 1 tsk socker
 • 2 tsk salt
 • olja

Hur man tillagar det:

Koka först riset enligt det står på förpackningen. Gör sedan jordnötsåsen genom att skära en halv lök och vitlök ganska grovt och lägga de i en kastrull med lite olja. Stekt denna blandning tills löken är mjuk. Tillsätt sambal och jordnötssmör. Vänd om. Tillsätt kokosmjölk, socker, soja och salt. Använd nu en stavmixer (en vanlig mixer fungerar också bra) och blanda allt detta tillsammans. Sjud i ett par minuter och sen är det klart!

Nu om jag skulle använda Oumph skulle jag bara steka bitarna i en stekpanna och tillsätta jordnötsås. Men om jag skulle göra en grönsaks satay skulle jag göra så här:

Hacka alla grönsaker grovt. Pressa vitlök i en stor skål där alla dina grönsaker får plats. Tillsätt smör och salt och blanda allting. Lägg sedan i alla grönsaker i skålen och blanda runt igen så att alla grönsaker blir marinerade. Det är väldigt bra om man gör detta steg en dag innan så grönsakerna får mycket smak. Nu, om du vill göra det enkelt så är det bara att steka grönsakerna i en stekpanna, servera med ris och jordnötssås. Men om man vill grilla sina grönsaker, så trä de på spettar och grilla dem tills de är klara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: