Hoppa till innehåll

Halloumi wrap (vegeterian)

45E61D74-A492-4F37-A4CD-A0199332676F

Today I have spent a couple of hours renovating my trailer. I am just preparing everything before painting the walls and ceiling. It is much more work that I have expected. Anyway, because there are such long hours of work, it is important to have lunch with you. Today I made Halloumi wraps. They are quite easy to make, easy to eat when you have no plate and you can eat them cold.  Here comes the recepie:

Ingredients:

 • Bulgur
 • Halloumi
 • Wrap bread
 • Salad
 • Feferoni peppers

Hummus:

 • One can of chickpeas
 • One garlic clove
 • One table spoon of lemon juice
 • Two table spoons of tahini
 • Three table spoons of olive oil
 • One table spoon of sambal oelek (or just a bit of regular chili)
 • Two tea spoons of cumin
 • Salt and pepper

How to make it:

First cook bulgur as it says on the package. While bulgur is cooking you can easily make hummus. Put all the ingredients for your hummus in a bowl and mix it with a stick blender. It is important to taste and adjust if you prefer more salt, more cumin etc. Set aside. When bulgur is cooked, set it aside as well so it can cool down. Now you can cut halloumi in slices and fry it in a frying pan. When your bulgur has cooled down, add it to the bowl with hummus and mix it slightly together. Now take out your wrap bread, put bulgur and hummus mix on it, add salad, add feferoni, and finally halloumi. Wrap it up and it is done!

 

 

Idag har jag tillbringat ett par timmar på att renovera min husvagn. Jag förbereder bara allt innan jag målar väggar och taket. Det är mer arbete än jag har förväntat mig, men förhoppningsvist så kommer det bli fint. Hur som helst, för att det är så långa arbetstimmar så är det viktigt att ha lunch med sig. Idag gjorde jag Halloumi wraps. De är ganska lätt att göra, lätt att äta när man inte har någon tallrik och man kan äta dem kalla. Här kommer receptet:

Ingredienser:

 • bulgur för ca. 2 personer
 • halloumi (ett halvt paket räcker)
 • Wrap bröd
 • Sallad
 • Feferoni 


Hummus:

 • En burk kikärter
 • En vitlöksklyfta
 • En matsked citronsaft
 • Två matskedar tahini
 • Tre matskedar olivolja
 • En bordssked sambal oelek (eller bara lite vanlig chili)
 • Två te skedar spiskummin
 • Salt och peppar


Hur man gör:

Först koka bulgur enligt det som står på förpackningen. Medans bulgur kokar kan du enkelt göra hummus. Lägg alla ingredienser för din hummus i en skål och blanda ihop allt med en stavmixer. Det är viktigt att smaka av och justera smaken om du föredrar mer salt, mer kummin etc. När bulgur är kokt, sätt det åt sidan så det kan svalna ner. Nu kan du skära halloumi i skivor och steka de i en stekpanna. Nu när din bulgur har svalnat, lägg den i skålen med hummusen och blanda ihop de. Ta ut ditt wrap bröd, lägg på bulgur- och hummus blandningen, lägg på sallad, lägg på feferoni och slutligen halloumi. Vik ihop din wrap och så är det klart! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: