Hoppa till innehåll

Ramen soup with lots of mushrooms (vegan)

49A0AE84-D34A-4D5E-8525-1AB3895361E0

 

Maybe you don’t know but I love soups! (and salads… !) I could live on soups everyday. One of my favorites are ramen/noodle soups. Today I have made one with a deep taste of mushrooms. It is really easy to make and takes about 30 min. So here it goes:

Ingredients:

 • Sesame oil
 • Dried Penny buns (around 30 g)
 • Regular mushrooms/champignons (400 g)
 • One tea spoon of sambal oelek
 • One onion
 • One garlic clove
 • Two table spoons of soy sauce (I took with mushroom flavor)
 • Two cubes of dried vegetable stock
 • One liter of hot water
 • Salt and sugar
 • Ramen noodles
 • Two pak-choi (optional)
 • Sesame seeds (optional)

How to make it:

Put Penny buns into a bowl of cold water to let them soak for about 10 min. Meantime start to cook ramen noodles according to instructions on the package. Now wash and chop the regular mushrooms and rinse the Penny buns. Take out a large pan. Add the mushrooms into the pan (without oil) and let the them sweat for about 10 min. Now add sesame oil and fry the mushrooms a little bit. Chop onion and garlic, and add them into the pan as well. Fry for about three minutes. Add sambal, soy sauce and vegetable stock dices. Pour around one liter of hot water into the pan. Now stir. Add salt and sugar according to taste. Now it is time to serve the soup with noodles, half of a pak-choi and some sesame seeds. Done!

 

Ni kanske inte vet men jag älskar soppor! (och sallader …!) Jag skulle kunna leva på soppor varje dag. En av mina favoriter är ramen / nudelsoppa. Idag har jag gjort en med djup smak av svamp. Soppan är väldigt enkelt att göra och tar ca 30 min för fyra portioner. Så här kommer receptet…

Ingredienser:

 • Sesamolja
 • Torkade Karl-Johan svamp (cirka 30 g)
 • Champinjoner (400 g)
 • En tesked sambal oelek
 • En lök
 • En vitlöksklyfta
 • Två matskedar sojasås (jag tog mörk champinjon sojasås)
 • Två grönsaksbuljongtärningar
 • En liter kokt vatten
 • Salt och socker
 • Ramen nudlar
 • Två pak-choi (valfritt)
 • Sesamfrön (valfritt)

Hur man gör:

Blötlägg de torkade Karl-Johan svampen i en skål med kallt vatten i ca 10 min. Sedan tillaga  ramen nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Tvätta och hacka champinjonerna och skölj Kar-Johan svampen. Ta ut en stor kastrull. Lägg svampen i kastrullen (utan olja) och låt dem svettas i ca 10 minuter på ganska hög värme. Häll i nu sesamolja och stek svampen tills de får färg. Haka lök och vitlök och lägg dem i kastrullen också. Stek allt i ca tre minuter. Lägg till sambal, sojasås och grönsaksbuljongtärningar. Häll i ca. en liter het vatten i kastrullen. Rör om. Tillsätt salt och socker enligt smak. Nu är det dags att servera soppan med nudlar, en pak-choi halva och sesamfrön. Klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: