Hoppa till innehåll

Pumpkin cake (vegan)

BC901EA0-50C2-42F8-B453-36818E377C82

In autumn I love to make cakes and stews. One of my favorite cakes is Pumpkin cake because it has that cinamon spicy flavor. It tastes pretty much the same as carrot cake but perhaps maybe even more moist especially when you refrigerate it over night. Here comes the recepie:

The pumpking cake

 • 4 dl of Flour
 • 2 tea spoons of Baking Powder
 • 4 dl of Pumpkin Puree (made out of one butternut squash)
 • 4 dl of Sugar
 • 6 Tbsp of Margarine (melted)
 • 2 tea spoons of Vanilla Extract
 • Pinch of salt
 • Cinnamon
 • Cardemom

Frosting

 • 1,5 dl of whipping cream (I use Alpro soy whipping cream)
 • 1 dl of vegan cream cheese (I use Oatly cream cheese, made of oats)
 • 2 tbsp of syrup
 • 1 tsp of vanilla sugar

Start the oven at 175 degrees Celcius. Make the pumpkin puree by peeling, choping and cooking the butternut squash for around 10-15 min. Then when the pumpkin is soft, mix it with a blender. Lubricate a cake pan with butter and flour. Now mix together all the ingredients for the cake in a bowl. Pour the batter into the cake pan. Bake for around 20-25 minutes if you want it sticky or 30-35 if you want it more firm, kind of like a moist spongecake. During that time make the frosting. Start to whipping the cream, when it becomes firm add the cream cheese, syrup and vanilla sugar. Whip the frosting until smooth. Put the cake into the fridge for around six hours so it settles and becomes moist. Now cover it with frosting. Done!

 

På hösten älskar jag att baka och göra grytor. En av mina favoritkakor är pumpa kaka, eftersom den har den här kryddiga smaken av kanel och kardemumma. Det smakar ganska likt en morotkaka men kanske kanske ännu mer saftig, speciellt när man förvarar den i kylskåpet över natten. Här kommer receptet:

Pumpa kaka

 • 4 dl mjöl
 • 2 tsk bakpulver
 • 4 dl pumpa puré (gjord av en butternut squash)
 • 4 dl socker
 • 6 msk margarin (smält)
 • 2 tsk av vanilj pulver
 • Nypa salt
 • Kanel
 • Kardemumma

Glasyr

 • 1,5 dl visp grädde (jag använder Alpro soja visp grädde)
 • 1 dl vegansk cream cheese (jag använder Oatly cream cheese, tillverkad av havre)
 • 2 msk sirap
 • 1 tsk vaniljssocker

Starta ugnen på 175 grader. Gör pumpa-puréen genom att koka pumpabitar i cirka 10-15 minuter. Sedan när pumpan är mjuk, mixa den med en mixer. Smörj in en kakform med smör och mjöl. Blanda nu alla ingredienser till kakan i en skål. Häll smeten i kakformen. Baka i ca 20-25minuter om ni vill ha den kladdig och 30-35 min om den ska vara fast men ändå som en saftig sockerkaka. Under tiden gör glasyren. Börja med att vispa grädden, när den blir fast tillsätt cream cheese, sirap och vaniljssocker. Vispa glasyren ytterligare tills den är slät. Sätt kakan i kylskåpet i ungefär sex timmar så det sätter sig och blir saftig. Täck det nu med glasyren. Klart!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: